Bun venit în amfiteatre! Săptămâna „bobocilor” la Universitatea de Vest

Universitatea de Vest

Spectacole, expoziții, tururi ghidate prin oraș, filme și concerte. Așa începe, pentru „bobocii” de la UVT, anul universitar. Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT” le oferă tinerilor câteva zile de adaptare la ceea ce îi așteaptă din 2 octombrie.

Săptămâna de inițiere „Bun venit la UVT” are loc în prioada 25 septembrie – 1 octombrie, când studenții înmatriculați în anul I sunt invitați să descopere ce înseamnă să fii student, cum funcționează mediul universitar și ce oportunități au din această postură.

Programul Săptămânii de inițiere la UVT cuprinde evenimente introductive și de acomodare, sesiuni de informare, consiliere și orientare în mediul universitar, tururi ale Timișoarei, vizite la instituții culturale, conferințe, dezbateri, expoziții, spectacole de teatru, proiecții de film, concerte etc.

„În cadrul activităților pregătite special pentru «boboci», aceștia vor afla mai multe despre universitate și modul în care ea funcționează, despre programul de studii, despre drepturile și oportunitățile pe care au ca studenți UVT, despre cadrele didactice, despre orar și multe alte informații necesare pentru a avea o studenție de poveste. Ei vor avea ocazia să descopere Timișoara și instituțiile ei culturale și să participe la o serie întreagă de evenimente cultural-artistice”, transmit cei de la UVT.

Ce se întâmplă în următoarele zile

Activitățile organizate în cadrul Săptămânii de inițiere la UVT sunt de tipul:

  • workshopuri/ateliere de prezentare a facultăților/departamentelor UVT sau a diverselor instituții de interes din Timișoara
  • prezentări ale diverselor instituții sau facilități de care se pot bucura în UVT sau în Timișoara
  • conferințe cu personalități din lumea științifică, culturală sau sportivă
  • tur ghidat al municipiului Timișoara
  • participare la evenimente culturale/educaționale în parteneriat cu instituțiile culturale din oraș

Festivitatea de deschidere a noului an universitar are loc vineri, 29 septembrie, și este precedată de ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa către romancierul și eseistul francez Pascal Bruckner. Programul complet al săptămânii poate fi găsit AICI.

Tot la finalul săptămânii are loc Univibes, un evenimnt care transformă universitatea într-un ring de dans. Invitații din acest an sunt Irina Rimes, Mădălina Pavel Orchestra, Fără Zahăr, Țapinarii, Dora Gaitanovici, JazzAtronik, MCs United și alții. Programul poate fi găsit AICI.

About Post Author