Bujori din flori, în Piața Victoriei. Horticultura a folosit 77.000 de plante / FOTO

După ce au curățat covorul floral din Piața Victoriei, lăsat un pic prea mult să aștepte după uscarea lalelelor, muncitorii Horticultura au „desenat” în centrul orașului un nou model. Inspirația a fost floarea de bujor.

„Vara asta, covorul floral din Piața Victoriei e inspirat de bujor, floarea noastră națională. Am testat anul trecut modelul în Parcul Botanic și a fost foarte popular printre timișoreni”, a scris, pe Facebook, primarul Dominic Fritz. De fapt, angajații de la Horticultura au refăcut covorul floral, uscat după trecerea firească a lalelelor de acum câteva săptămâni.

Potrivit PMT, în Piața Victoriei au fost folosite aproape 77.000 de plante. „Bujorii” au fost desenați cu exemplare de Coleus, Cineraria, Iresine și Tagetes.

Se lucrează – de fapt, societatea nu face decât să-și respecte contractul – și alte zone din oraș, unde vor fi puse begonii, pufuleți de grădină, urzicuțe, salvie, crăițe, petunii, flori de piatră, cenușărese sau vanilie de grădină. În total, în această vară, vor fi plantate aproape 232.000 plante. Cam un sfert din acestea provin din producție proprie, din serele Horticultura, restul fiind cumpărate de la alți furnizori.

About Post Author