Brîndușa Armanca trebuie să primească 40.000 lei daune morale de la Cornel Nistorescu

brîndușa armanca

sursa foto: Facebook / Brîndușa Armanca

Jurnalista Brîndușa Armanca a câștigat, în primă instanță, procesul intentat lui Cornel Nistorescu, directorul general al publicației Cotidianul. Acesta a fost trimis în judecată pentru articolele denigratoare la adresa Brîndușei Armanca.

Brîndușa Armanca a reclamat articolele denigratoare și afirmațiile neverificate despre viața privată a sa și a familiei sale. Acestea au fost urmate de atacuri la persoană nejustificate făcute de Cornel Nistorescu în direct la Cotidianul TV. Instanța a decis că Nistorescu trebuie să plătească 40.000 lei prejudicii morale Brîndușei Armanca și 5.000 lei soțului acesteia.

„Soluția Judecătoriei Sectorului 1 București, împotriva căreia se poate formula apel, este importantă nu atât prin suma acordată cu titlu de prejudiciu, cât prin aceea că jurisprudența națională se raliază jurisprudenței bogate a Curții Europene a Drepturilor Omului, care a oferit criterii clare pentru a realiza un just echilibru între libertatea de exprimare și dreptul la viață privată. Ambele categorii de drepturi sunt de rang egal, ele fiind reglementate de Codul civil, Constituția României și Convenția pentru protecția drepturilor și libertăților omului”, a precizat Ioana Ionică, avocata reclamanților.

Armanca a spus în fața instanței că a decis să inițieze acest proces pentru igiena socială care trebuie respectată și de jurnaliști. Ei nu pot abuza de avantajele libertății de exprimare și de poziția lor publică pentru a dezinforma și pentru a induce în eroare publicul. „Este regretabil că în concepția unei anumite categorii de jurnaliști, calitatea de persoană publică a subiectului unui articol și libertatea de exprimare reprezintă rețeta care garantează imunitatea, indiferent de natura articolelor scrise”, a mai declarat Ioana Ionică.

About Post Author