Brazii de Crăciun nu se mai ridică de pe stradă. Trebuie să-i duceți la centrele de colectare

Aveți brad de Crăciun și vine momentul să-l scoateți din casă? Nu-l lăsați în spatele blocului, pentru că nu-l va ridica nimeni. Primăria vă roagă să duceți brazii la unul din cele patru centru de colectare. S-a încercat ceva similar și în 2020, dar fostul primar Nicolae Robu a revenit asupra deciziei.

Brazii de Crăciun nu vor fi adunați de pe străzile Timișoarei de mașinile de salubrizare. Timișorenii trebuie să-i ducă la unul din cele patru centru de colectare ale Retim.

„Timișorenii care au achiziționat brazi de Crăciun pot scăpa în mod ecologic de aceștia la unul dintre cele patru centre de colectare din oraș. Primăria Municipiului Timișoara îi roagă pe timișoreni să se debaraseze de brazii de Crăciun doar la unul dintre cele patru centre de colectare din oraș. Punctele de colectare sunt: Calea Torontalului, nr 94, Calea Moșniței, nr 2-4, str. A. Imbroane, nr 70, și str. Ovidiu Cotruș, nr. 201”, a transmis, joi, PMT.

Centrele de colectare sunt deschise în zilele lucrătoare, între orele 9 și 19, iar sâmbăta, între orele 8 și 16.

Anul trecut s-au ridicat din stradă

În 2020, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau același lucru: că putem scăpa de brazi doar dacă îi ducem la punctele de colectare ale Retim. Era primul an în care era interzisă scoaterea brazilor în stradă. Regula de până atunci era că pomii de Crăciun erau colectați de mașinile de salubrizare de lângă pubele sau de la marginea carosabilului, până la o anumită dată.

În doar două zile, la acea vreme, fostul primar Nicolae Robu a ajuns totuși la concluzia că brazii ar trebui adunați de pe străzi. Ceea ce s-a și întâmplat.

În 2022, brazii au fost ridicați de pe străzi, atât de cei de la Retim, cât și de cei de la Transclean, firmă cu care PMT are contract pentru deșeurile vegetale și intervine pe baza unui program săptămânal. Cine a vrut a putut să-i ducă și la centrele de colectare.

Ce fac cei care nu au mașini să transporte brazii la centre? În cel mai bun caz, apelează la un prieten. Foarte probabil însă, îi vor lăsa pe stradă, pe modelul anilor trecuți. Iar PMT ar fi putut face un efort să anunțe din vreme că, dacă vreți brad natural, va trebui să-l și duceți ulterior la un centru de colectare. Și poate vă mai gândeați o dată înainte să-l cumpărați.

About Post Author