Boardul Copiilor caută noi membri. Proiect UNICEF, pentru cei cu vârste între 11 și 17

boardul copiilor

Boardul Copiilor caută adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, pasionați de dreptul la participare și consultare al copiilor și dornici să îl promoveze.

Boardul Copiilor din România este o inițiativă UNICEF, unică la nivel național. Vorbim, practic, despre un grup informal care reunește copii și adolescenți din diferite oraşe, provenind din medii familiale şi din sistemul de protecţie a copilului, cu origini etnice diferite şi cu experienţe diferite în domeniul reprezentării de decizie.

Scopul central al Boardului Copiilor este promovarea Articolului 12 al Convenției cu privire la Drepturile Copilului – dreptul la participarea în luarea deciziilor și la consultarea în procesele decizionale, în limita gradului de maturitate și înțelegere al fiecărui copil. Mai multe detalii despre Boardul Copiilor pot fi găsite aici.

Pentru noul Board al Copiilor, care va fi activ în 2021, membrii actuali vor selecta 15 colegi noi, pe baza aplicațiilor depuse până la data de 31 decembrie 2020. Selecția este făcută de actualii membri ai Boardului Copiilor.