Ben-Oni Ardelean, luat consilier de premierul Cîțu. Pentru relații externe

ben-oni ardelean

foto: Arhivă

Deputatul PNL de Timiș Ben-Oni Ardelean se mută cu biroul în Palatul Victoria. De la 1 octombrie, el a fost numit consilier onorific al premierului Florin Cîțu, pentru relații externe. Ardelean este foarte „low profile” în județul Timiș, pe care îl reprezintă ca parlamentar. Cel mai notabil proiect pe care îl susține, Muzeul Revoluției, s-a împotmolit pe la Ministerul Culturii.

„Mă alături echipei guvernamentale a României, din postura de consilier onorific al primului-ministru pentru relații externe. Parteneriatele strategice, în special cel cu Statele Unite ale Americii, trebuie amplificate și consolidate astfel încât România să joace un rol esențial în plan extern. În contextul cooperării privind apărarea, energia, sănătatea, aspectele de mediu și a celorlalte elemente de impact major pentru țară suntem obligați să nu dăm greș în actualula conjunctură socio-politică mondială. Relațiile externe ale României au nevoie de viziune și de o abordare profesionistă. Pe lângă toate celelalte sarcini deja asumate, preiau și această responsabilitate, ca de fiecare dată, cu un singur gând: România! Ținem aproape! Doamne ajută!”, a postat, pe Facebook, deputatul Ben-Oni Ardelean.

Citește și: Deputat de Timiș, rol principal în serialul momentului pe Netflix

Parlamentar de Timiș, la al doilea mandat, după unul de senator, Ardelean nu s-a prea remarcat în ultimul an cu nimic pentru alegătorii pe care îi reprezintă. A avut o singură interpelare, în luna mai, pe tema Interpol, și este co-inițiator în cazul a șase proiecte de lege. În luna aprilie, a rămas fără permis 90 de zile, pentru consum de alcool. Ben-Oni Ardelean declara la acea vreme că de vină ar fi un tratament pentru inimă pe care îl urmează, fiindcă are tensiunea mică.

About Post Author