6 iunie 2020

Bd. Cetății caută constructor. Șantierul va dura trei ani și costă în jur de 18 milioane de euro

cetății

Unul din ultimele trasee vechi de tramvai din Timișoara caută constructor. Primăria a scos la licitație reabilitarea Bd. Cetății, între Calea Bogdăneștilor și Calea Torontalului. Va dura trei ani și include refacerea carosabilului și a șinelor.

Licitația de proiectare și execuție a fost publicată în SEAP. Ea vizează modernizarea întregului ansamblu rutier şi a liniilor de tramvai, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi. Este vorba, practic, despre 1,57 km linie dublă de tramvai, 25.800 mp de carosabil, peste 12.000 mp de trotuare, 25.000 mp spații verzi și 10 stații de tramvai. De asemenea, vor fi amenajați peste 3,5 kilometri de piste pentru biciclete.

Prețul maxim oferit de PMT este de 85 de milioane de lei, cu TVA., adică 18,6 milioane de euro. Termenul de realizare a investiției este de 36 luni, din care 6 luni proiectare. Ofertele pot fi depuse până în 22 iunie.

În urmă cu două săptămâni, primăria a scos la licitație și serviciile de dirigenție de șantier pentru această lucrare. Acestea nu pot să coste mai mult de 484.895 lei, cu TVA, adică puțin peste 100.000 de euro.

„Traseul liniei ce urmează a se reabilita va urmări traseul liniei de tramvai existente, ca linie de tramvai proprie cu suprastructura căii înierbată, cu fundație pe longrine și spații verzi cu pomi ce încadrează calea de tramvai. (…) Platforma carosabilului va rămâne pe amplasamentul existent. Se vor amenaja spații verzi prin acoperire cu covor de gazon și plantarea unui număr sporit de arbori”, se preciza în studiul de fezabilitate aprobat în luna februarie în CL.

Banii pentru acest șantier vor veni, în principiu, de la bugetul local. Proiectul este însă pe lista de rezervă de la ADR Vest și ar putea primi o parte din finanțare din fonduri europene. (sursa foto: www.timisoreni.ro)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: