Bărbatul care a refuzat tratamentul cu Remdesivir a murit în Terapie Intensivă

coronavirus

Bărbatul de 50 de ani care a refuzat tratamentul cu Remdesivir a murit în secția de ATI de la „Victor Babeș”. Starea lui era foarte gravă de câteva zile.

Pacientul era internat de mai bine o săptămână la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. După ce a fost confirmat cu Sars-Cov2, bărbatul a refuzat schema de tratament urmată de medicii de la Timișoara. „Deși suntem una dintre puținele clinici din țară care avem tratamentul cu Remdesivir, a refuzat. Ne-a spus să nu facem experimente pe dânsul. Încet-încet, dacă fenomenul va continua, vom rămâne simpli spectatori pe scena medicală. De la medici-eroi am ajuns torționari și o să ajungem simpli observatori. Eu sper să mai fie rațiune și încredere în actul medical”, ne declara, la începutul săptămânii, dr. Cristian Oancea, directorul de la „Babeș”.

Bărbatul a fost internat apoi în Terapie Intensivă, unde a stat pe suport respirator. Starea lui s-a agravat de la zi la zi, iar sâmbătă el a murit.

Sunt trei mari spitale în România unde se aplică schema de tratament cu Remdesivir, primul medicament autorizat în UE, în tratamentul anti-Covid-19. Acestea sunt în București, Iași și Timișoara. Există anumite criterii pe baza cărora se decide ce pacienți pot fi tratați cu acest antiviral.

Spitalul „Victor Babeș” este plin la capacitate maximă. Aici sunt tratate doar cazurile medii, medii spre severe și severe. Pacienții cu forme ușoare sunt redirecționanți spre uniățile sanitare suport. În curtea spitalului de boli infecțioase a fost amplasat și containerul de terapie intensivă de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

About Post Author