Banat pentru Ucraina, festival de fapte bune organizat de Crucea Roșie, la Timișoara

banat

Crucea Roșie – Filiala Timiș a lansat proiectul „Banat pentru Ucraina”. Până în luna octombrie vor fi organizate mai multe evenimente de strângere de fonduri, iar primul are loc chiar vineri, în Parcul Rozelor.

Proiectul „Banat pentru Ucraina”, lansat de Crucea Roșie – Filiala Timiș, are drept parteneri Uniunea Ucrainenilor din România, Uniunea Bulgară din Banat, Uniunea Sârbilor din România și Asociația Centrul de Resurse pentru regenerare Urbană. El se va desfășura până în 18 octombrie, fiind organizate mai multe evenimente.

Primul dintre ele are loc vineri și sâmbătă, 29 și 30 aprilie, și este un festival de strângere de fonduri în Parcul Rozelor. În prima zi vor fi ateliere de florărie, expoziții de carte și costume ale minorităților, iar seara este programat un spectacol folcloric la care vor participa Ansamblul „Zoloti Druzii” – Știuca, Ansamblul „Huțulii din Banat” – Timiș, Ansamblul „Cervona Kalena” – Bucovina, Grupul de fete „Kalenka”- Kiev, Ansamblul „Holos Polenene” – Maramureș, Ansamblul Slavjak, Ansamblul Sveti Djordje și Ansamblul Junii Banatului.

În cea de-a doua zi vor fi teatru de păpuși, demonstrații de arte marțiale, ateliere de autoapărare pentru copii și femei, competiții sportive, expoziții și demonstrații ale Inspectoratului Județean de Jandarmi. Seara se încheie cu spectacolul interactiv „Invitație la dans”. Pe perioada evenimentului se vor putea face donații în bani sau în produse (nu haine) în spațiile special marcate din Parcul Rozelor. Doritorii pot face donații și în contul Crucea Roșie Română Filiala Timiș deschis la Alpha Bank: RO09 BUCU 1621 2156 7109 2RON.

Traficul rutier pe str. Acad. Alexandru Borza va fi închis pe tronsonul str. Silviu Bejan – str. Michelangelo, în perioada 29 – 30 aprilie.

About Post Author