Autobuzul Flight Festival pornește din nou. Trei săptămâni de povești ale Timișoarei

flight

Dacă vreți să descoperiți povești ale Timișoarei, o puteți face, în următoarele trei săptămâni, din mișcare. Mai exact, din autobuzul supraetajat al Flight Festival, care revine cu surprize.

În perioada 30 mai – 19 iunie, cei care doresc să vadă Timișoara dintr-o altă perspectivă și să îi cunoască poveștile, știute sau neștiute, vor avea ocazia să o facă din autobuzul supraetajat al Flight Festival.

Flight Hidden Treasures este un proiect de intervenție culturală, aflat la intersecția dintre artă, istorie și turism. Pe lângă stațiile clasice, cu care a obișnuit deja călătorii, Flight Bus va parcurge zece microtururi realizate de prof. dr. univ. Adriana Babeți, parte din proiectul „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, derulat de UVT și Casa de Cultură.

  • Descoperiri: Fabricat in Fabric cu 3 stații mari – Piața Traian (Casa Ștefania, Sinagoga, Biserica Millenium, meserii uitate, meserii pierdute etc.), str. Pestalozzi (Fabrica de Bere, Fabrica de ciocolată artizanală POC Sweets),Calea Urseni – Muzeul Apei Urseni.
  • Descoperiri: Cafeină pe Bega și două povești despre apă – Turbina de apă (hidrocentrala), turnul de apă, povestea lui Francesco Illy și primul espresso băut la Timișoara, Autostrada Bega (de la Timișoara la Rotterdam).
  • Descoperiri: Cum să aperi o cetate? – Tur la pas, fără autobuz, un piroman la castel, cazarme și garnizoane, Bastioane cucerite de timp, Intra muros: Piața Sf. Gheorghe: ce se vede prin ochiul de sticlă.

Autobuzul va opri și în locurile unde se vor desfășura spectacolele stradale din cadrul Flight Festival. Este vorba despre „Carillion”, un performance stradal itinerant al unor artiști italieni, care va putea fi văzut, în 10 și 11 iunie, pe traseul Piața Victoriei – Piața Libertății – Piața Unirii, și „Flames of Illusion”, realizat în colaborare cu Clubul de Dans Sportiv Magnum Team, în 16 iulie, de la ora 22, în Piața Sf. Gheorghe.

De aseemenea, vor fi făcute și trei tururi tematice: Timișoara by Night (9 iunie, ora 21) – un tur de noapte prin oraș dedicat tinerilor, Discovering home (10 iunie, ora 11) – un tur dedicat comunității ucrainene, Kids Day on the Flight Bus (1 iunie) – un tur dedicat copiilor și familiilor

Mai multe informații vor fi publicate AICI.

About Post Author