AUR începe procedura pentru suspendarea lui Klaus Iohannis

sursa foto: Facebook / Claudiu-Richard Târziu

AUR a început, luni, să strângă semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Co-președintele George Simion spune că are deja semnături din partea unor parlamentari de la PNL.

George Simion și Claudiu Târziu, copreședinții AUR, au anunțat că partidul începe strângerea de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis. A fost lansat și un site, unde oricine dorește poate semna pentru demiterea președintelui.

„Anunțăm inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. A început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Mai mulți au promis că vor semna această procedură de suspendare. Totodată, vom apela la sute de mii de romani care ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis. Cum era acel proverb românesc: Peștele se împute de la cap”, a spus George Simion, într-o conferință de presă.

Co-președintele AUR a mai declarat și că „invităm toate formațiunile politice să mi se alăture. Ne-au semnat deja și parlamentari de la PNL”. El a revenit însă asupra afirmației, susținând că există liberali care „achiesează” la această posibilitate.

Și fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că este dispus să se implice într-un demers de suspendare a lui Iohannis, despre care crede că „a luat-o razna”.