Au venit și celelalte tablete cumpărate de Ministerul Educației

școala

În Timiș a ajuns și „restanța” de 3.376 de tablete repartizate prin Programul „Școala de acasă”, cerute încă din primăvară de inspectoratul școlar. Prima transă a sosit abia la începutul lunii decembrie.

În primăvară, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a cerut, la Ministerul Educației, aproape 6.400 de tablete pentru ca elevii să poată participa la ore de acasă. În 2 decembrie au venit primele 3.000, care au fost împărțite la școlile din mediul rural.

În 28 decembrie, la Timișoara au ajuns și celelalte 3.376. „Marți va avea loc distribuirea conform unei programări/ instrucțiuni care a fost transmisa celor 78 de unități de învățământ ce vor primi tablete, majoritatea din mediul urban, dintr-un total de 168 de unități de învățământ care au fost incluse în acest program”, spune inspectorul școlar general Marin Popescu

Nu e foarte clar dacă aceste tablete sunt de ajuns pentru toți elevii timișeni care urmează cursuri online. O evaluare mai recentă arăta că ar fi nevoie de 7.220 de tablete. Diferența ar urma să fie suplinită din donații sau de către primării.