19 octombrie 2020

Au colorat satul. Peste 200 de voluntari au făcut fapte bune pe Valea Almăjului

Satul Eftimie Murgu, din Caraș-Severin, este, de acum, mai vesel. Și este, cu siguranță, mai colorat. Timp de trei zile, peste 200 de voluntari din toată țara au lucrat cot la cot și au vopsit ziduri, ferestre și porți. Au colorat satul, exact așa cum și-a propus Asociația Acasă în Banat.

Între 20 și 22 iunie, oameni din toată țara s-au adunat să coloreze un sat! Nu oricum: au reparat, au zugrăvit, au pus ghivece cu flori. S-a întâmplat la Eftimie Murgu, în județul Caraș-Severin, unde Asociația Acasă în Banat a derulat un proiect unic. Este vorba despre Festivalul Faptelor Bune, Color the Village. Acesta și-a propus să promoveze zona Almăjului și a Banatului Montan, dar și să intervină într-o zonă cu potențial turistic, dar care are nevoie de ajutor.

Nu pare mare lucru, dar refacerea fațadelor gri este o intervenție rapidă, cu impact mare și care schimbă cu adevărat satul. Voluntarii au venit din toată țara, și-au luat liber de la serviciu și au ajuns la Eftimie Murgu echipați de lucru.

„Au fost trei zile foarte dificile din punct de vedere organizatoric, însă rezultatele se văd. Am intervenit la 29 de case, deoarece, din păcate, au fost proprietari care au renunțat, însă am vopsit în schimb o fântână și un pod. Credem că obiectivul nostru a fost îndeplinit, am reușit să dăm culoare satului și vă invităm acum să vă plimbați la pas prin Eftimie Murgu. Veți descoperi case extraordinare, frumos colorate”, spune Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Voluntarii au fost răsplătiți cu multe zâmbete și ospitalitate. În plus, au fost omeniți cu bunătăți locale: coleșă, cârnați, sarmale, dulcețuri sau suc de soc. La final, duminică, au făcut și o vizită la morile de apă. Poate nu știați, dar la Rudăria sunt 22 de mori de apă funcționale. „Pentru voluntari, sentimentul cel mai frumos a fost la final, când au văzut efectiv cum arăta fiecare casă unde au lucrat. Și, desigur, îmbrățișările și mulțumirile proprietarilor. Ne gândim deja la următoarea ediție Color the Village”, a mai spus Trifan.

1 thought on “Au colorat satul. Peste 200 de voluntari au făcut fapte bune pe Valea Almăjului

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: