Artă și meditație cu Venerabilul Jangchub Phuntsok

Jangchub Phuntsok

Cei interesați de artă, dar și de spiritualitate sunt invitați spre finele săptămânii la două întâlniri aparte. Venerabilul Jangchub Phuntsok / Markus Getzner va susține două conferințe pe tema „Impermanență”.

„Impermanența” este atât tema conferinței, cât și tema recurentă în creația artistică a Venerabilului Jangchub Phuntsok / Markus Getzner. Ea ne aduce aminte că toate lucrurile sunt trecătoare și ne invită să contemplăm o zonă esențială a spiritului, dincolo de naștere sau moarte, dincolo de aparența materială a lucrurilor.

Prima conferință va avea loc la Facultatea de Arte și Design, în Galeria Mansardă, vineri, 24 martie, de la ora 12. A doua va avea loc la studioul artouching (Spl. Penes Curcanul Nr. 4, et.1, C.30 – cu intrarea prin clădirea Azur), de la ora 18,30. Sunt programate aici discuții libere, iar participanții vor putea descoperi câteva fotografii cu parte din creațiile artistice ale Venerabilului Markus Getzner.

Participarea în cadrul ambelor evenimente este gratuită. Pentru a estima numărul de persoane participante în cadrul evenimentului de la artouching vă rugăm ca pentru evenimentul de la ora 18.30 să vă înscrieți AICI.

Markus Getzner s-a născut în 1965, în Bludenz, și a studiat la Academia de Arte Frumoase din Viena cu Arnulf Rainer și Bruno Gironcoli. Din 1991 studiază la Centrul de Înalte Studii Tibetane, Rabten Choeling în Elveția sub îndrumarea maestrului tibetan Gonsar Tulku Rinpoce. În 1994, primește legămintele monahale de la maestrul Kyabje Lati Rinpoce, asistent spiritual al Sfinții Sale Dalai Lama al XIV-lea.

About Post Author