Aripile nopții: despre bufnițe, fluturi și alte creaturi nocturne, în Bastionul Theresia

aripile nopții

Sunt fascinante, uneori înspăimântătoare, dar exercită, fără doar și poate, o atracție irezistibilă asupra celor mari și mici. Creaturile nopții, păsări și fluturi, populează o lume stranie, pe care acum o puteți descoperi și studia îndeaproape în mansarda Bastionului Theresia.

Păsările și fluturii de noapte sunt, în perioada următoare, „vedetele” spațiilor expoziționale ale Muzeului Național al Banatului. „Aripile nopții” este o poveste specială, realizată în colaborare cu Societatea Lepidopterologică Română și Societatea Ornitologică Română.

Dacă treceți pragul mansardei Bastionului Theresia veți putea admira specimene naturalizate de bufnițe și fluturi de noapte din colecțiile Secției de Științele Naturii a Muzeului Național al Banatului. Acestea fac parte din colecțiile „Dionisie Linția” și „Dr. Frederic König”, personalități ale ornitologiei și entomologiei mondiale.

Vor fi organizate și ateliere tematice pentru copii, mai multe școli din Timișoara fiind deja interesate. Cei mici vor învață să colecționeze bufnițe și fluturi în stil Origami, vor studia cu lupa binoculară structura penelor de pasăre, vor desena bufnițe și diferite alte obiecte cu motive specifice acestor păsări și fluturi de noapte. Înscrierile pentru ateliere nu s-au încheiat, iar unitățile de învățământ care își doresc să participe cu elevii pot contacta secretariatul Muzeului Național al Banatului pentru programări. Vernisajul expoziției „Aripile nopții” are loc vineri, 1 noiembrie, la ora 12, în mansarda B2 a Bastionului Theresia. Expoziția rămâne deschisă până în 30 noiembrie. Intrarea este liberă pentru copii, studenți și pensionari, iar adulții plătesc 5 lei. Programul de vizitare este de marți până duminică, între orele 10 și 18.

About Post Author