Ara Malikian, în concert la Timișoara, la final de iulie

Ara Malikian

sursa foto: https://armenianweekly.com/

Unul dintre cei mai expresivi violoniști din lume, Ara Malikian, cântă, la final de iulie, în Parcul Rozelor. Excentric și expresiv, Malikian este celebru pentru variantele sale ale unor teme consacrate, de la Bach la Bjork, Radiohead sau Pulp Fiction, până la „Ciocârlia” lui Angheluș Dinicu.

Ara Malikian va concerta în Parcul Rozelor, marți, 30 iulie, la ora 20, în cadrul turneului The Ara Malikian World Tour. Artistul va fi acompaniat de Orchestra simfonică Lira, a Casei de Cultură, dirijor Radu Popa.Malikian este un om-spectacol, care propune un show de vioară total atipic. Născut în Liban, într-o familie cu origini armene, descendența sa e doar unul dintre motivele pentru care a als devină un interpret multicultural, fascinat de muzica gitanilor, de flamenco și tango, dar și de muzica arabă sau klezmer.

Mărturie stau colaborările sale cu legenda muzicii libaneze, Fairuz, sau cu celebrul dansator de flamenco, Joaquín Cortés. Muzica lui s aud și p coloana sonoară a unor film prcum Hable Con Ella și La Mala Educación, al lui Pedro Almodóvar.

Accesul la concert se va face pe bază de bilete, care pot fi cumpărate în format fizic, la Casa de Cultură (str. Miron Costin nr. 2) sau online, pe platforma www.more.com

***

Ara Malikian s-a născut în 1968 și a început să studieze vioara împreună cu tatăl său. La 14 ani a obținut o bursă din partea Ministerului Culturii din Germania, pentru a studia la Hochschule für Musik und Theater, din Hanovra. A fost cel mai tânăr elev admis în acest prestigios centru. Și-a continuat studiile la Guildhall School of Music & Drama din Londra.

Muzician foarte apreciat în întreaga lume, Malikian are în repertoriu majoritatea pieselor importante scrise pentru vioară și este unul dintre puținii violoniști care cântă recitaluri pentru vioară solo cu programe care includ cicluri complete, precum cele 24 de „Capricii” ale lui Niccolo Paganini, cele șase sonate ale lui Eugene Ysaÿe sau sonatele lui Bach.

About Post Author