8 iulie 2020

Aproape 80.000 de tone de crengi și moloz vor fi adunate în Timișoara în următorii patru ani. Cât plătește PMT

gunoi

40.000 de tone de crengi și 36.000 de tone de moloz. Atât estimează Primăria Timișoara că se va strânge, în următorii patru ani, de pe străzi. Contractul cu firma care va curăța orașul de rampele ilegale a fost semnat și va începe treaba. Încă nu se știe cum se va proceda.

Primăria Timișoara are, de acum, trei operatori de salubritate. Firmelor Retim, pentru gunoi menajer, și Brantner, pentru măturat străzile și golit coșurile de gunoi stradale, li se adaugă Tranclean SRL, pentru colectarea deșeurilor vegetale și a celor din construcții. E o premieră pentru Timișoara, unde, până anul trecut, de toate acestea se ocupa o singură firmă.

PMT a avut nevoie de două licitații pentru „un acord-cadru servicii de colectare, transport, depozitare/valorificare a deșeurilor vegetale și a deșeurilor din construcții provenite din demolări, din activități de reamenajare și reabilitare, abandonate pe domeniul public”. Prima a fost anulată, din lipsă de ofertanți. La cea de-a doua s-au arătate interesate trei firme: Transclean SRL, din Timișoara, SC AVM Project Invest SRL, din Giroc, și SC Salubritate SA, din Deva. Prima dintre ele a fost declarată câștigătoare.

Aproape 6 milioane de euro în patru ani, pentru crengi și moloz

Suma maximă oferită de primărie era de peste 35 de milioane de lei, cu TVA, pentru patru ani. Transclean a câștigat licitația oferind o sumă cu peste 20% mai mică: 27,6 milioane de lei, cu TVA. Acordul-cadru cu primăria a fost semnat, la fel ca primul contract subsecvent din cele patru. Firma ar trebui să înceapă activitatea în două săptămâni de la semnarea contractului. În caietul de sarcini scrie că ea va pune la dispoziția timișorenilor, contra-cost, saci maro pentru deșeurile vegetale. Clienții vor putea închiria și containere. Modul concret în care se va lucra urmează să fie anunțat.

Firma a fost înființată în 2017 și are ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri. Ea are 14 muncitori, 17 conducători auto, un dispecer și un coordonator auto. În dotarea societății intră 10 autocompactoare cu o capacitate mai mare de 15 mc, 2 autocompactoare cu o capacitate de cel puțin 5 mc, 2 autoutilitare cu masa de 3,5 tone, un încărcător cu cupă frontală multifuncțională, un utilaj pentru transport deșeuri dotat cu container mai mare de 10 mc, un utilaj pentru transport deșeuri dotat cu container mai mare de 20 mc și 7 containere de diverse capacități.

Potrivit contractul semnat între cele două părți, cantitatea maximă de deșeuri vegetale care trebuie colectate, transportate și depozitate este, în cei patru ani, de 40.560 tone. În ceea ce privește deșeurile din construcții, cantitatea maximă este de 36.000 tone.

1 thought on “Aproape 80.000 de tone de crengi și moloz vor fi adunate în Timișoara în următorii patru ani. Cât plătește PMT

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: