Aproape 40 de garaje de pe strada Clăbucet vor fi demolate. Notificări pentru proprietari

garaje

Aproape 40 de proprietari de garaje din zona Clăbucet au 30 de zile la dispoziție să le demoleze. Primăria vrea să facă acolo, în viitor, o parcare și a declarat deja terenul ca fiind de interes public local. Acum s-au făcut și notificările.

„Am trecut la următorul pas – notificarea tuturor proprietarilor acestor garaje, prin afișarea notificărilor pe garaje, dar și prin trimiterea lor individual prin poștă, privind obligativitatea de a desființa aceste construcții și de a eliberara terenul, în maximum 30 de zile”, a anunțat, joi, consilierul local Roxana Iliescu, inițiatorul proiectului de HCL prin care terenul de pe strada Clăbucet a fost declarat de interes public local.

Sunt vizate de aceste demolări 38 de garaje, din care 34 au autorizație de construire. Doar o parte din proprietarii acestora au avut și contract de închiriere sau de concesiune pentru teren.

„În consecință, unii dintre proprietari nu au plătit un leu în toți anii ăștia pentru ocuparea domeniului public. De asemenea, sunt inclusiv situații în care proprietarii au încheiat contracte de închiriere, dar între timp acestea au ajuns la termen și nu au mai fost prelungite de către municipalitate. În cazul proprietarilor care au avut atât autorizație de construire, cât și contract de închiriere (…) contractele au fost reziliate unilateral de municipalitate”, mai precizează Iliescu.

Se vor face „lucrări de modernizare” în loc de garaje

După demolarea garajelor, primăria intenționează să efectueze „lucrări de modernizare și mai bună funcționalizare a acestei zone”. Acestea vor presupune amenajarea de locuri de parcare, alei și trotuare, marcaje rutiere și montarea de indicatoare de circulație, amenajări de spații verzi și plantări de pomi, precum și lucrări de canalizare.

Potrivit unor date obținute de la PMT în anul 2020, „pe terenul Municipiului Timişoara sau pe terenul Statului Român s-au inventariat un număr total de 8.545 garaje, din care fără autorizaţie de construire un număr de 2.605”. Cele mai multe astfel de construcții au fost demolate, în perioada Robu, în zona Soarelui: undeva la 600.

About Post Author