Aproape 3.000 de copii din Timiș, repartizați la liceu. Cinci au rămas pe dinafară

Au apărut rezultatele la repartizarea computerizată la licee. Aproape 3.000 de copii știu unde vor merge la ore de la toamnă, dar cinci au rămas pe dinafară, deoarece nu au avut destule opțiuni completate. A doua etapă e în luna august.

liceu

Ministerul Educației a publicat sâmbătă, 24 iulie, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în învăţământul liceal pentru anul școlar 2021 / 2022. În Timiș au fost repartizați 99.83% dintre elevi. 1.885 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1.067, la filiera tehnologică. Patru copii au fost admiși cu media generală 10.

Anterior etapei computerizate de repartizare au fost admiși 409 de elevi (din care un loc special romi și cinci pe loc special CES) la specializări vocaţionale, nouă elevi în învăţământul militar, 19 pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă, și 34 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor cu CES. Media de admitere la liceu este compusă 80% din media obținută la Evaluarea Națională și 20% din media generală de absolvire a claselor V-VIII.

În perioada 25-28 iulie, candidații repartizați în prima etapă vor transmite sau depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

Potrivit ISJ Timiș, cinci elevi nu au fost admiși în prima etapă, deoarece nu au completat suficiente opţiuni. Ei vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus în termen dosarele și de candidații care nu au participat în prima etapă. Acești elevi vor fi repartizați în 6 august.

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 346 de locuri la admiterea computerizata și 55 de locuri la specializări vocaționale.