Aproape 200 de medici de familie din Timiș vor să facă teste Covid la cabinete

centre de permanență

sursa foto: www.360medical.ro

Presiunea pe spitale nu mai e la fel de mare ca în valul 4, spune ministrul Sănătăţii. Alexandru Rafila speră ca numărul zilnic de teste să se dubleze, odată cu implicarea medicilor de familie. În Timiș s-au înscris aproape 200 de cabinete în acest program.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunţat, miercuri, că 3.000 de medici de familie s-au înscris pentru testare Covid la cabinet. „Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și ATI în cazul copiilor (…) Presiunea pe spitale nu mai e similară cu ce s-a întâmplat în valul 4, e mai mică. Operaționalizarea în această săptămână a celor 230 de centre de evaluare și extinderea testării, sperăm la dublarea numărului de teste la medicii de familie. 3.000 de medici de familie încheiaseră ieri (marți – n.r.) contracte pentru testare”, a declarat Rafila. Potrivit acestuia, 60% din cazurile noi sunt la persoane nevaccinate.

Medicii de familie pot testa doar pacienții care se încadrează în metodologia stabilită de INSP. Ei po fi atât pacienți din lista proprie, cât și orice alte persoaneeligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesive.

În Timiș, s-au înscris până acum în acest program de testare anti-Covid 187 de medici de familie, dar numărul lor ar putea crește în zilele următoare. Comparativ, în programul de vaccinare, început în urmă cu aproape un an, sunt 206 cabinete de medicină de familie din Timiș.