Aproape 1.000 de șoferi prinși parcați în două luni, în zona pietonală. Și ceva mașini ridicate / FOTO

zona pietonală

Sursa foto: Poliția Locală

Zona pietonală din Timișoara, unde este categoric interzisă parcarea, este „călcată” mai des de polițiștii locali. Din septembrie, ei pot dispune și ridicarea mașinilor. Aproape 1.000 de șoferi au fost prinși în ofsaid.

Poliția Locală Timișoara continuă să verifice modul în care sunt respectate regulile legate de parcarea din zona pietonală. În septembrie au fost montate indicatoare care avertizează șoferii că pot rămâne inclusiv fără mașini. De atunci și până acum, au fost ridicate 35 de autovehicule din zona pietonală.

„Au fost luate măsuri în cazul a 979 conducători auto, 330 dintre aceștia fiind deja sancționați. La restul urmează să le fie întocmite procesele-verbale de constatare a contravenției, fiindu-le aplicate colante. Străzile pe care au fost întâlnite cel mai frecvent astfel de situații sunt Sergent Constantin Mușat, Eugeniu de Savoya, Regimentul 5 Vânători, Victor Vlad Delamarina, Augustin Pacha, Emanuil Ungureanu”, transmite PLT.

Parcarea în zona pietonală se sancționează cu amendă între 500 și 1.000 de lei, pentru persoanele fizice, respectiv între 1.500 și 2.000 lei, pentru persoanele juridice. Poliția Locală susține totuși că numărul celor care încalcă legea este în scădere.

Între timp, TimPark a lansat o licitație pentru a mai cumpără o autoutilitară pentru ridicarea mașinilor parcate ilegal.

About Post Author