Aprilie x 3. Sorin Leoveanu, la primul rol ca membru al trupei Teatrului Național Timișoara

Trei spectacole care poartă semnătura a trei voci puternice al noii generații de regizori vor fi prezentate, în premieră, în luna aprilie, la Teatrul Național Timișoara. Traian Șoimu, Florin Piersic jr și Radu Iacoban ilustrează perspective diferite asupra lumii în care trăim.

Spectacolele la care Traian Șoimu, Florin Piersic jr și Radu Iacoban lucrează în prezent la Teatrul Național Timișoara construiesc, caleidoscopic, o imagine pertinentă a lumii în care trăim.

„Arta comediei” este o incursiune captivantă într-un teritoriu în care teatrul și realitatea se substituie și se reflectă reciproc. În viziunea regizorală a lui Traian Șoimu, spectacolul reface textul lui Eduardo de Filippo, care demonstrează că arta și viața se întrepătrund și se confundă și dovedește că teatrul e mai mult decât o evadare din realitate. Premiera spectacolului va avea loc sâmbătă, 6 aprilie, la Sala Mare. Ea va reprezenta debutul lui Sorin Leoveanu ca membru al trupei Teatrului Național.

Tot la Sala Mare, duminică, 14 aprilie și marți, 16 aprilie, Florin Piersic jr se întoarce la tripla ipostază de dramaturg, regizor și interpret în comedia „Romanian Psycho”. El construiește, cu inteligență și umor, ceea ce se numește științific „safe space”, adică spațiul de siguranță al cărui destinatar este un personaj necunoscut care poate lua chipul fiecărui spectator în parte.

Într-un joc de oglinzi care, pendulând între vizibil și invizibil, reflectă o dramă cu vagi accente de intrigă polițistă, „Victimele datoriei”, de Eugène Ionesco, în regia lui Radu Iacoban, este un spectacol care își urmărește eroul – un om obișnuit, aparent fără identitate – pe un drum simbolic, bizar, comic și tragic. Rolul st interpretat de Matei Chioariu. Premiera va avea loc joi, 25 aprilie, de la ora 19, la Sala Mare.

Biletele pot fi cumpărate online de aici, dar și fizic, la Agenția de bilete Mărășești, marți – duminică, orele 11-19.

About Post Author