Aparat RMN de ultimă generație, în sprijinul pacienților oncologici, la OncoHelp

rmn

Diagnosticarea precoce și precisă este un element crucial în gestionarea și tratamentul pacienților oncologici. Asociația OncoHelp are, de acum, un aparat RMN de ultimă generație. În plus, urmează cumpărarea unui al patrulea accelerator liniar.

Un diagnostic precoce oferă pacienților șansa de a începe tratamentul în stadiile incipiente ale bolii, când opțiunile terapeutice sunt mai variate și mai eficiente. Aparatul RMN funcțional de acum la Asociația OncoHelp permite obținerea de imagini clare și detaliate pentru o perspectivă mai profundă asupra structurilor anatomice și eventualelor modificări patologice.

„Echipamentul de rezonanță magnetică de 1,5 Tesla deține o tehnologie care se pliază pe anatomia și fiziologia fiecărui pacient, oferind imagini clare și precise ale organelor examinate. Acest lucru se poate obține într-un timp mai scurt decât cu alte sisteme de rezonanță magnetică. Aparatul permite totodată corecția mișcărilor, permite utilizarea de tehnici de îmbunătățire a imaginilor, dar și o scurtare a timpului de achiziție a imaginilor cu până la 40%, accelerând astfel fluxul de lucru”, explică Valeriu Borugă, managerul Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Imaginile precise reduc riscul diagnosticelor incorecte, aspect foarte important pentru a evita erorile și pentru a oferi pacienților un răspuns clar cu privire la starea lor de sănătate.

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp are acum în dotare un RMN, două computere tomograf, unul pentru diagnosticare, iar cel de-al doilea pentru simulare, și un ecograf performant. În ceea ce privește partea de terapie, sunt în funcțiune trei acceleratoare liniare. În perioada următoare va fi achiziționat și cel de-al patrulea accelerator, Centrul de Oncologie OncoHelp devenind singurul spital din vestul României cu patru asemenea aparate.

About Post Author