Andrei Pleșu conferențiază la Timișoara

andrei Pleșu

Universitatea de Vest îl are ca invitat pe Andrei Pleșu în cadrul seriei de conferințe „La UVT, Cultura este Capitală!”.

„Abisuri tematice. Ce întrebări își mai pun astăzi cercetătorii umaniști?” este tema pe care o propune scriitorul, filosoful și criticul de artă Andrei Pleșu. Conferința, programată marți, 22 noiembrie, de la ora 18, în Aula Magna, va aborda într-un mod captivant particularitățile naturii umane. Moderatorul evenimentului va fi scriitorul și criticul literar Mircea Mihăieș.

Andrei Gabriel Pleșu este un scriitor și eseist român, estetician și istoric al artei, stilist al limbii române. A fost ministrul Culturii în Guvernul Petre Roman și ministrul Afacerilor Externe în Guvernul Radu Vasile.

„E de fiecare dată o mare bucurie când Aula Magna a Universității de Vest devine gazda unor personalități remarcabile precum domnul Andrei Pleșu. Subiectul ales este unul savuros, ce ne va stârni pofta de cunoaștere și ne va invita la reflecție”, transmite rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

About Post Author