Andrei Arion, vernisaj la Kunsthalle Bega

Kunsthalle Bega prezintă expoziția de sculptură Trying to Move Without a Push, a artistului Andrei Arion, la Kunsthalle Bega Box. Vernisajul va avea loc vineri, 21 iunie, la ora 19.

Andrei Arion practică sculptura, instalația, desenul. Inspirațiile sale variază de la jocuri până la observații zilnice ale împrejurimilor, iar aceste influențe ajută la crearea unei atmosfere personale care îi modelează lucrările. Arion și-a început practica artistică transformând cutii în lucrări agățate pe perete, distorsionând obiecte familiare în forme inutilizabile.

Expoziția va fi locul de desfășurare și sursa de inspirație pentru diverse ateliere și workshop-uri de creație cu elevii de la școlile gimnaziale din Timișoara și județul Timiș.

Expoziția Trying to Move Without a Push va putea fi vizitată până în 14 septembrie, de marți până sâmbătă, între orele 12 și 18.

***

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul „Power Station+ | Școli creative”, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara al Primăriei Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Kunsthalle Bega este un spațiu alternativ și experimental de artă, fondat în 2019 la Timișoara de Alina Cristescu, Liviana Dan și Bogdan Rața, împreună cu Andreea Drăghicescu și Ugron Lajos, prin Fundația Calina, organizație non-guvernamentală, cu o platformă non-profit, activă neîntrerupt de 17 ani pe scena de arta contemporană.

About Post Author