Ambasadorul Israelului în România, ES David Saranga, devine Doctor Honoris Causa al UVT

David saranga

sursa foto: Facebook / Ambasada Israelului în România

Universitatea de Vest va avea, din această săptămână, un nou Doctor Honoris Causa. Titlul îi va fi decernat joi, 19 mai, Excelenței Sale, David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum către Excelența Sa, David Saranga, ambasadorul Israelului în România, este programată joi, 19 mai, începând de la ora 9,30. Ea va avea loc în amfiteatrul A01 al Universității de Vest.

„Prin titlul conferit, UVT recunoaşte și apreciază contribuţiile deosebite ale domnului David Saranga în lumea diplomației, pentru promovarea relațiilor culturale și educaționale dintre România și Israel, dar și pentru consolidarea cooperării dintre mediul universitar românesc și instituțiile academice din Israel. Domnul ambasador a încurajat permanent dezvoltarea parteneriatului româno-israelian în cadrul Universității de Vest din Timișoara, mai ales prin suportul acordat pentru deschiderea Centrului de Studii Evreieşti şi Israeliene din Timișoara, la UVT, anul trecut”, transmite Universitatea de Vest.

ES David Saranga deține o diplomă de MBA de la Hebrew University Business School și vorbește fluent ebraică, engleză, română și spaniolă. A parcurs o carieră diplomatică și politică apreciabilă, începută odată cu prima sa activitate diplomatică, desfășurată în cadrul Ambasadei Israelului în România, între 1997 și 2000. Mai apoi, a fost consilier în cadrul Ambasadei Israelului în SUA, responsabil de relațiile cu mass-media și afacerile publice la New York, responsabil pentru imaginea Israelului în SUA. De asemenea, a fost șef al Departamentului de legătură cu Parlamentul European, în cadrul delegației israeliene la UE, între 2011 și 2014, precum și consilier principal pentru afaceri externe al președintelui statului Israel, Reuven (Ruvi) Rivlin, între 2014 și 2018.