20 ianuarie 2021

Alin Nica: Votul pe Timișoara nu a fost un vot anti-PNL, ci un vot anti-Robu

pnl timiș

Președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spune că votul dat duminică la Timișoara a fost unul masiv împotriva administrației Robu. El așteaptă revenirea în partid a liberalilor timișeni trași pe dreapta în ultimii ani.

Alin Nica a câștigat 40% din voturi pentru președinția CJ Timiș, iar iberalii au obținut 47 de primării, din cele 99 din județ. „După 20 de ani, PNL recâștigă Consiliul Județean Timiș și devine principalul partid din județul nostru. Am câștigat toate orașele, mai puțin Recașul. Lugojul îl avem în premieră. Niciodată nu am avut atâția primari de la reînființare. Am pierdut alegerile pe Timișoara și e clar că votul dat de cetățeni a fost unul masiv împotriva administrației Robu”, a declarat acesta.

Pe Timișoara, Alin Nica a fost la egalitate cu Cristian Moș, de la USR PLUS, ambii având 34,5% din voturi. Liberalii au pierdut însă Primăria Timișoara. „Votul pe Timișoara nu a fost un vot anti-PNL, ci un vot anti-Robu. Acest lucru îl vom analiza în cadrul PNL și vom lua măsurile necesare astfel încât voința cetățenilor să fie respectată (…) Am pierdut Timișoara, a fost rezultatul unor serii de greșeli strategice ale domnului Robu. (…) Cred că a greșit la modul în care s-a raportat la așteptările oamenilor (…) Dacă te cerți cu toată lumea, dacă îți creezi dușmani zilnic, până la urmă vei avea de pierdut. Cred că măsura în toate este cea mai bună soluție”, explică președintele ales al CJ Timiș.

„O conducere într-un cerc restrâns de oameni”

Nicolae Robu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL Timiș, iar Nica e dispus să-și asume interimar conducerea filialei în perioada următoare. „Nicolae Robu va rămâne simplu membru al PNL și primul primar liberal al Timișoarei după perioada de tranziție. Mâine (miercuri – n.r.) va fi convocat Biroul Politic Național și, dacă se consideră că e necesar, eu sunt deschis să îmi asum această responsabilitate (…) Cred că cea mai bună soluție este ca învingătorii în alegeri să își asume conducerea filialei”, spune acesta. Nica este de părere că și Biroul Județean al PNL Timiș ar trebui să demisioneze.

În PNL Timiș, alegerile interne vor fi organizate, cel mai probabil, în primăvara anului 2021, de altfel la termen. Alin Nica speră că liberalii îndepărtați în ultimii ani din filială să revină. „Sunt foarte mulți liberali care au dat un vot de blam la alegerile locale din Timișoara, tocmai pentru că nu s-au regăsit în conducerea pe care PNL Timiș a avut-o. Ofer șansa reîntoarcerii tuturor liberalilor autentici care au părăsit această barcă, dar nu au putut să cauționeze o conducere care s-a închis într-un cerc restrâns de oameni”, a mai spus acesta.

Ce urmează? Alin Nica își dorește o alianță administrativă PNL – USR PLUS, atât la CL Timișoara, cât și la CJT. Vor fi negocieri, iar Nica nu a putut confirma faptul că Dan Diaconu va fi propunerea PNL pentru un nou mandat de viceprimar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: