Alertă de bombă la mall. Autorul apelului, același adolescent cu probleme

bombă

sursa foto: Unsplash / Zachary Keimig

Un apel la 112 a anunțat, duminică seară, amplasarea unei bombe în mallul aflat în Piața Consiliul Europei. Anunțul pare să fi fost făcut de adolescentul care s-a „specializat” în anunțuri de acest gen. Este al șaptelea apel de pe același număr care anunță bombe.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției 4, grupa pirotehnică din cadrul SAS Timiș și pompierii, însă nu sunt evacuați oamenii care sunt în complexul comercial. „Numărul de pe care s-a apelat apare în istoric cu mai multe sesizări privind amenințări cu materiale explozive, fapt pentru care polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea veridicității celor sesizate și în vederea identificării și depistării celui care a efectuat apelul”, transmite IPJ Timiș.

Din primele informații, cel care a sunat este adolescentul care are în „palmares” apeluri similare care vizau unități de învățământ, dar și un alt centru comercial din centrul Timișoarei. Ultima dată a făcut-o în luna noiembrie, când a alertat autoritățile două zile la rând. Băiatul de 16 ani a sunat acum a șaptea oară să anunțe amplasarea unui dispozitiv exploziv. El a fost amendat de mai multe ori, iar în noiembrie a fost internat la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă de pe strada Corbului, pentru a fi evaluat.

About Post Author