18 ianuarie 2021

Alegeri la Orțișoara. Primar de patru mandate, ajuns la balotaj

orțișoara

Sunt alegeri la Orțișoara. În 27 septembrie, doi candidați au adunat un număr egal de voturi, așa că acum este nevoie de balotaj. Sunt în luptă Lucian Ivănescu, de la PMP, și Aleodor Sobolu, de la PSD, primar de 4 mandate.

Alegerile locale din 27 septembrie nu au avut, la Orțișoara, un rezultat clar. Pe primele două locuri au fost, la egalitate perfectă, Lucian Ivănescu, de la PMP, și Aleodor Sobolu, de la PSD, cu câte 604 voturi. Sobolu este primar de patru mandat în comună.

La primul tur, prezența la alegeri a fost de 54.26%. La Orțișoara sunt înscriși pe listele electorale permanente 3.740 alegători și încă 20 pe listele complementare. Au fost deschise cinci secții de votare. În primele două ore de la deschiderea secțiilor votaseră 220 persoane, adică 5.85%.

Și în 2016, în Timiș a fost organizat, în altă comună, un alt doilea tur. S-a întâmplat la Șag, unde Flavius Roşu (PSD) a fost la egalitate cu Daniel Precup (PNL). Roșu a câștigat balotajul, la o diferență de aproximativ 100 de voturi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: