UPDATE. Al doilea tramvai Bozankaya care ia foc la Timișoara. De această dată, în trafic / FOTO

bozankaya

sursa foto: STPT

Motorul unui tramvai Bozankaya a luat foc miercuri seară, în timp ce garnitura se afla în trafic. Vatmanul a sunat la 112 și a încercat să stingă incendiul, însă nu a reușit.

Incendiul a izbucnit la un tramvai Bozankaya care circula pe linia 6, spre Piața Traian. Vatmanul a sesizat în prima fază că sunt probleme la un motor și intenționa să se retragă în depoul din zona Dâmbovița. Pe bd. Revoluției însă, în fața Prefecturii Timiș, al doilea motor al garniturii a luat foc.

Vatmanul a intervenit cu un extinctor și a sunat la 112. Nu a reușit să stingă flăcările până la sosirea pompierilor. În tramvai erau în jur de 20 de persoane care s-au autoevacuat și nu au fost înregistrate victime.

A mai fost un incident acum un an

În urmă cu un an, un alt tramvai Bozankaya a luat foc în depou. Garnitura era în teste, când s-a produs un arc electric la cabluri. Incidentul a fost cauzat de o eroare umană și, în urma anchetei făcute de producătorul turc, s-a constatat că de vină a fost unul dintre membrii echipei sale.

Primăria Timișoara cumpără de la Bozankaya 21 de tramvaie, în urma unui contract-cadru semnat în iulie 2019. O garnitură costă peste 11,5 milioane de lei.

UPDATE: Potrivit pompierilor de la ISU Timiș, „cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic produs în urma frecării la sistemul de frânare”.

About Post Author