Ajungem Mari. Se caută 30 de voluntari-prieteni mai mari, care să ajute copiii din sistemul de protecție

Ajungem Mari, cel mai mare program educațional din România care sprijină copiii din sistemul de protecție, caută, în Timiș, voluntari care să aibă grijă, trei ore pe săptămână, de 30 de copii la care nu ajunge nimeni.

Conform ultimelor date ale Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, sunt peste 45.000 de copii şi tineri în sistemul de protecție în România, din care aproximativ 6.000 de copii adoptabili. O parte dintre ei cresc în casele asistenţilor maternali sau ale unor rude, dar 13.000 de copii locuiesc într-o instituţie de stat, de tip rezidențial: centre de plasament, apartamente sau căsuțe de tip familial.

De nouă ani, programul educaţional Ajungem Mari, lansat de Asociația Lindenfeld, aduce o schimbare semnificativă în vieţile a mii de copii din sistemul de protecţie. Cu ajutorul unei rețele de 1.400 voluntari în București și în 24 de județe, programul completează munca asistenților sociali, oferindu-le copiilor ajutor la teme, ieșiri și excursii, prietenie și șansa la o viață independentă.

Dacă în orașele mari, Ajungem Mari reușește să recruteze mai ușor voluntari, în orașele mici, lucrurile sunt mult mai complicate. În acest an se caută 30 de oameni cu suflet care vor să ajute copii la care nu ajunge nimeni din Lugoj, Gavojdia și Nădrag. Voluntarii ar urma să petreacă trei ore pe săptămână cu copiii. Un modul de voluntariat durează opt luni, iar la finalul acestuia voluntarii pot alege să continue munca alături de copii.

Voluntarii Ajungem Mari sunt în general adulți, studenți sau liceeni, de la 16 ani în sus, fără limită superioară de vârstă, comunicativi și implicați. Oricine dorește să se alăture se poate înscrie în programul de voluntariat până pe 31 martie. Testarea psihologică, interviul şi trainingul vor avea loc imediat după această dată.

About Post Author