Ai un proiect care să facă mai faină viața în cartierul tău? Fundația Comunitară Timişoara te poate ajuta

Spații de recreere, joacă și învățare, ateliere de eco-școală, grădini urbane comunitare. Idei care să aducă mai aproape oamenii dintr-o comunitate. Dacă le aveți, le puteți propune spre finanțare, printr-un program coordonat prin Fundația Comunitară Timişoara.

Fundația Comunitară Timișoara

Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România pornesc programul național de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”. Acesta e la ediția a doua și va funcționat în cinci orașe. Se caută proiecte de mediu și educație, pentru care, în Timișoara, e disponibilă suma de 246.000 lei.

Pornind de la necesitățile locale, așa cum au rezultate ele dintr-o consultare publică, Fundația Comunitară Timişoara a stabilit că, prin intermediul acestui program vor fi finanțate proiecte care îndeplinesc simultan 3 direcții: reconectarea locuitorilor orașului în contextul efectelor pandemiei Covid-19; o componentă educațională inter-generațională; îmbunătățirea spaţiului public și desfășurarea activităților în spațiul urban comun. Proiectele pot fi depuse până în 4 iunie.

Detalii despre programul de finanțare din fiecare oraș și alte materiale necesare procesului de aplicare pot găsite aici sau pe site-ul Fundației Comunitare Timişoara.

În perioada 20 mai – 4 iunie, potențialii aplicanți pot beneficia de sesiuni de asistență în completarea propunerii de proiect, susținute de Fundația Comunitară Timișoara. Selecția finală a proiectelor câștigătoare va fi făcută, prin jurizare, de o echipă alcătuită din reprezentanți ai sectorului guvernamental, nonguvernamental și cel privat.

Inițiativa programului „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” vine ca un răspuns la nevoile reale ale comunității. La prima ediție, programul desfășurat în Brașov, Brăila, Buftea, Cluj, Oradea și Vaslui a finanțat 49 de inițiative locale.

Fundația Comunitară Timişoara aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. În 5 ani de activitate au fost finanțate peste 180 de proiecte din Timișoara și regiune.

About Post Author