Afganul care și-a ucis un conațional la Timișoara, trimis în judecată

gara de nord

Migrantul afgan care, în primăvară, și-a omorât un conațional în apropierea Gării de Nord și a rănit un altul a fost trimis în judecată pentru omor și tentativă de omor. El a reușit în prima fază să fugă din România, fiind capturat ulterior la Atena.

În 19 aprilie, o altercație izbucnită între două grupuri de migranți afgani, în zona Gării de Nord din Timișoara, s-a terminat tragic. Un bărbat a murit și un altul a fost rănit, iar autorul agresiunilor s-a făcut nevăzut. El a fost identificat destul de repede, dar, la fel de repede, a fugit din România. A fost prins câteva săptămâni mai târziu, pe aeroportul din Atena, fiind adus sub escortă în România.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au anunțat, marți, că au finalizat rechizitoriul și au dispus trimiterea în judecată a bărbatului, în stare de arest preventiv. El va fi judecat pentru omor și tentativă de omor.

„În data de 19.04.2021, în jurul orei 16, pe b-dul. Republicii din Timișoara, inculpatul ar fi aplicat unui migrant o lovitură cu un cuțit în spate, victima suferind o plagă înjunghiată toracică penetrantă, leziune traumatică gravă ce a condus la decesul acesteia, în scurt timp, la spital. În prealabil, în același context, inculpatul ar fi aplicat o lovitură de cuțit și unui alt migrant, lovitură soldată cu o plagă înjunghiată cu secționarea mușchilor la nivelul hemitoracelui stâng posterior”, au transmis procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

About Post Author