24 octombrie 2020

Aeroportul din Timișoara e pe trei în țară, după București și Cluj

simonis

Transportul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut cu 6,6% în primul trimestru din 2019. Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara este pe locul trei, după București și Cluj. La transportul intern, AIT este totuși înaintea Clujului.

Datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că, în primele trei luni din 2019, cele mai mari cifre în ceea ce priveşte transportul de pasageri şi mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile „Henri Coandă” – Bucureşti, „Avram Iancu” – Cluj-Napoca şi „Traian Vuia”- Timişoara. Per total, AIT a avut 172.700 pasageri îmbarcaţi şi 162.300 pasageri debarcaţi, respectiv 435 tone mărfuri încărcate şi 829 tone mărfuri descărcate. Cei mai mulți pasageri au plecat și au venit de la Londra – Luton. Urmează Milano – Bergamo, München și Tel Aviv.
ƒ
În ceea ce privește traficul intern, Timișoara se află pe doi, înaintea Clujului. Aeroportul „Henri Coandă” a realizat 49,4% în numărul total de pasageri îmbarcaţi, 10,4% în total tone mărfuri încărcate şi 46,4% în numărul total de zboruri. AIT are 17,6% în numărul total de pasageri îmbarcaţi, 56,3% în total tone mărfuri încărcate şi 14% în numărul total de zboruri. Cluj-Napoca are 14,9% în numărul total de pasageri îmbarcaţi, 33,3% în total tone mărfuri încărcate şi 14,3% în numărul total de zboruri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: