Acces general pe bani în sălile de sport și bazinele școlilor din Timișoara

sălile de sport

Cluburile și asociațiile sportive, dar și timișorenii care vor să facă sport vor putea folosi infrastructura sportivă a școlilor din oraș, însă vor plăti. Sunt situații și tarife diferite, în funcție de sport și forma de organizare a practicanților.

Primăria a făcut un regulament care stabilește atât felul în car vor fi folosite sălile de sport și bazinele școlare, cât și tarifele.

„Accesul în sălile de sport al solicitanților din afara unităților școlare în care acestea există se va realiza în următoarea ordine de prioritate:

  • cluburile scolare sportive sau cluburile/asociațiile sportive de copii și juniori afiliate la federațiile de specialitate reprezentând sporturi de echipă
  • cluburile/asociațiile sportive de copii și juniori neafiliate la federațiile de specialitate în domeniu
  • cluburile municipal sau asociațiile sportive de performanță de seniori sau competițiile organizate de către asociatiile de pensionari
  • sporturi de echipă – fotbal, baschet, volei, handbal (altele decat cele de performanță) practicate de persoane fizice ori juridice în mod organizat
  • sporturi individuale – arte marțiale, atletism, dansuri, tenis etc”, se precizează în regulament.

Cât costă

Accesul la bazinele de înot se acordă, în următoarea ordine de prioritate, cluburilor școlare sau asociațiilor sportive de copii și juniori și persoanelor juridice sau persoanelor fizice autorizate cu activitate în domeniu.

Cluburile și asociațiile sportive nu vor achita pentru accesul în sala de sport decât costul utilităților. Echipele de fotbal vor plăti 200 de lei pe oră. Reprezentantele altor sporturi de echipă vor fi taxați cu 100 de lei pe oră, iar pentru sporturi individuale prețul este de 70 de lei.

Cluburile sau asociaţiile sportive de copii și juniori au acces în bazinele de înot fără taxă, doar cu plata utilităților. Persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate, cu activitate în domeniu pretabilă bazinului de înot, prețul este de minimum 150 lei/ oră / culoar. Banii vor fi folosiți de instituțiile de învățământ pentru cheltuieli de funcționare. Noul regulament vine în completarea recentelor modificări aduse la Legea educației fizice și sportului, care permit accesul comunităților locale la bazele și instalațiile sportive aparținând școlilor.

About Post Author