Abonament Rezident și pentru mașinile de serviciu. Se modifică TimPark

rezident

Regulamentul de funcționare al TimPark, intrat în vigoare din luna martie, va fi modificat. Propunerea a fost lansată în aprilie și va ajunge acum la vot, în CL. Va fi reglementată situația abonamentelor Rezident.

TimPark a intrat în vigoare în 31 martie, iar una dintre noutăți este abonamentul Rezident. În zonele în care străzile incluse în sistem, după ora 17, nu pot parca decât cei care dețin acest tip de abonamente. Ele costă între 70 și 110 lei / an, în funcție de zona în care se află strada. Abonamentele de acest fel pot fi cumpărate doar de cei care locuiesc oficial în Timișoara, dar nu garantează loc de parcare.

Abonamentele Rezident se pot cumpăra doar de la ghișeele TimPark, iar cei care au vrut să achiziționeze așa ceva au stat ore în șir la coadă. Consilierii locali sunt invitați acum să voteze o modificare în regulamentul de parcare. Proiectul este publicat pe site-ul PMT încă din 5 aprilie, dar va intra la vot doar în viitorul plen.

Trebuie o dovadă de la firmă

Modificarea este necesară „având în vedere că actuala reglementare aduce unele limitări în eliberarea actui tip de abonament și pentru alte categorii de persoane fizice care au domiciliul sau reședința în municipiul Timișoara, însă nu dețin în proprietate autovehiculul pe care-l utilizează, respectiv sunt situații în care autovehiculele utilizate de către persoanele fizice cu domiciliul/reședința în municipiul Timișoara sunt înmatriculate pe persoane juridice”.

Potrivit proiectului, după modificare, „acest tip de abonament poate fi eliberat și în cazul autovehiculelor înmatriculate pe persoane juridice (…) pentru subzona unde persoana fizică solicitantă are adresa de domiciliu/reședință în actul de identitate. Suplimentar urmează a se prezenta o dovadă din partea proprietarului din care să rezulte dreptul persoanei fizice de a utiliza acel autovehicul”.

Textul integral al proiectului poate fi citit AICI.