A „nins” cu praf saharian la Timișoara

praf saharian

Timișorenii s-au trezit, miercuri dimineață, cu mașinile pline de o mâzgă albicioasă. Peste noapte a plouat, iar acesta a fost rezultatul. De vină ar fi un nor de praf saharian care a ajuns și în România, așa cum prognozau, zilele trecute, meteorologii.

Un nor de praf saharian era așteptat, încă de zilele trecute, să ajungă în România. Furtunile de nisip din deșertul african vor afecta mare parte din țările europene, în special din vest. Sunt deja probleme îni Spania, unde, în anumite regiuni, cerul a căpătat o nuanţă intensă de portocaliu. Fenomenul, spun specialiștii, este normal pentru sezonul de primăvară.

Praful care s-a așternut, noaptea trecută, peste mașinile timișorenilor provine din acest val. Nu e un fenomen singular însă. Și anul trecut, ANM anunța că,tot cam în această perioadă, „circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”.

About Post Author