Val de praf saharian, în România la începutul săptămânii viitoare

praf

Un val de praf saharian ajunge în România la începutul săptămânii viitoare, anunță ANM. Valul de aer din nordul Africii va afecta sudul, centrul și sud-estul Europei.

„În perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

România va fi afectată la începutul săptămânii, deoarece, momentan, în țările de la vest și sud-vest se semnalează precipitații, „astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă”. În aceste condiții, depunerile de praf vor putea fi observate în România în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie), în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.