A murit Tiberiu Ceia

tiberiu ceia

Cântărețul de muzică populară Tiberiu Ceia a murit miercuri seară. Anunțul a fost făcut de colegii de la TVR Timișoara, cu care artistul a colaborat în ultimii ani.

„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristețea de a fi pierdut un om și un artist excepțional nu va umbri bucuria și șansa de a-l fi avut aproape ani mulți. Marii artiști trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generații, de drag și de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”, au anunțat, miercuri seară, cei de la TVR Timișoara.

Născut la 16 iulie 1940, la Timişoara, Tiberiu Ceia a urmat cursurile Liceului „C. D. Loga” și în anul 1962 a devenit student la Facultatea de Filologie. Primele înregistrări le-a realizat în timpul studenţiei, la Radio Timişoara, apoi la postul naţional de radio. Consacrarea definitivă i-a adus-o emisiunea-concurs „Dialog la distanţă Iaşi – Timişoara”.

„Profesor de limba română la diverse şcoli din Şandra, Jimbolia, Timişoara, Tiberiu Ceia a deţinut de-a lungul anilor diverse funcţii: director de şcoală în perioada 1972 – 1980, director la Ansamblul profesionist «Banatul», după evenimentele din 1989, director al Studioului Regional TVR Timişoara. Toate acestea l-au ajutat să cunoască şi mai bine oamenii cărora le cânta, cărora le dăruia bucuria actului artistic. Ca realizator de emisiuni folclorice la TVR Timişoara, Tiberiu Ceia a promovat tinerii interpreţi, solişti vocali şi instrumentişti din zonă, formaţiile artistice, respectând în acelaşi timp munca şi realizările generaţiilor anterioare”, a postat, la rândul ei, pe Facebook, Daniela Băcilă, de la Radio Timișoara.

Multe dintre cântecele lui Tiberiu Ceia au devenit adevăraturi hituri: „Frumoasă-i vecina noastră”, „Cine scârțâie fântâna”, „Din copită murgul bate” şi altele.

About Post Author