29 noiembrie 2020

A început înscrierea în clasa pregătitoare. Peste 1.000 de cereri în prima zi

dezbatere

Peste 1.000 de cereri de înscrieri în clasa pregătitoare în prima zi. Sunt școli în care numărul de cereri se apropie de 40. Această etapă se încheie în 23 martie, iar la 1 aprilie va fi afișată lista copiilor înscriși.

Pentru anul școlar 2020 / 2021, în Timiș sunt disponibile 6.274 de locuri în clasa pregătitoare, în 286 de clase. În prima etapă, care a început deja, au prioritate cererile din circumscripția școlară. Altfel spus, au prioritate copiii care locuiesc pe străzile arondate unității de învățământ. În prima zi de înscriere au fost depuse 1.040 de cereri. 770 au fost pentru copiii care locuiesc în acea circumscripție școlară și 197, pentru copii din altă circumscripție. De asemenea, au fost 73 de cereri „de revenire”.

Cele mai multe cereri în prima zi au fost depuse după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara – 45 de cereri, Școala Gimnazială nr 19. Avram Iancu Timișoara – 42, Colegiul Național Bănățean Timișoara – 36, Grigore Mosil – 34, Școala Gimnazială Eftimie Murgu Lugoj – 32, școala din Săcălaz – 21, școala din Dumbrăvița – 15, școala Anișoara Odeanu Lugoj – 11. Situația cererilor depuse în Timiș la finalul primei zile de înscriere poate fi consultată aici.

Calendarul de înscrieri

Cererile de înscriere în clasa pregătitoare se pot depune până în 23 martie. În 26 martie, comisia națională va procesa cererile de înscriere în clasa pregătitoare și se vor face repartizările la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru. În perioada 27-30 martie vor fi procesate cererile părinților care solicită înscrierea copiilor la o altă unitate decât cea de circumscripție.

În 1 aprilie va fi afișată lista elevilor înscriși și locurile rămase libere la sediul școlilor, pe site-ul acestora și al Inspectoratului Școlar Județean Timiș. În 22 aprilie începe a doua etapă de înscriere, cu afișarea locurilor disponibile. În perioada 23-30 aprilie pot fi depuse cereri de înscriere. Acestea vor fi procesate în intervalul 4-6 mai, iar în 7 mai vor fi afișate listele finale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: