6 hectare, în Freidorf, pentru un adăpost de câini. PMT și-a intabulat momentan terenul

adăpost de câini

Peste șase hectare, în zona industrială Freidorf, înregistrate în premieră la Cadastru. E suprafața pe care primăria vrea să construiască un adăpost pentru câini și poate chiar o clinică veterinară. Promisiunea datează de aproape un an și jumătate și pe primul pas făcut în această direcție.

Consilierii locali au aprobat, în plenul de marți, „operațiunea de primă înregistrare” la Oficiul de Cadastru a cinci parcele, aflate în zona Șagului – Freidorf, la intersecția străzilor Oviddiu Cotruș – George Constantinescu. În total, este vorba despre peste 61.000 metri pătrați de teren, pe care PMT i-a înregistrat la OCPI în cursul săptămânii trecute.

Destinația celor cinci parcele: un viitor adăpost pentru câini, așa cum li s-a explicat consilierilor locali, înainte de votul propriu-zis.

„Am identificat un teren în zona industrială Freidorf care întrunește condițiile cerute de lege pentru construirea unui adăpost modern. L-am intabulat și urmează pregătirea documentației urbanistice și tehnice. Este un teren generos, unde vrem să ridicăm spații decente pentru câini, chiar cu loc pentru o clinică veterinară. Când va fi gata, nu va mai trebui să externalizăm acest serviciu la firme private”, a detaliat, ulterior, primarul Dominic Fritz. În prezent, de câinii fără stăpân se ocupă Danyflor SRL, societatea cu care PMT are contract de mai mulți ani.

2021: „Anul viitor ar trebui să avem un adăpost al primăriei”

În primăvara lui 2021, în perioada în care a fost dezbătută faimoasa HCL care interzice hrănirea porumbeilor pe domeniul public, consilierul local USR Răzvan Stana anunța că un adăpost pentru câini ar fi o prioritate a administrației locale.

„Se va termina contractul cu Danyflor anul viitor, așa că noi sperăm cât mai repede să avem acel adăpost. Se lucrează la documentațiile tehnice, au fost discuții preliminare. Anul viitor, când va expira contractul cu Danyflor, ar trebui să avem un adăpost al primăriei, de asta ne grăbim. Suntem bucuroși să vedem că nu numai noi, dar echipa executivă a primăriei a dorit lucrul acesta”, declara Stana, pentru Știri de Timișoara.

Intabularea celor cinci parcele este, deocamdată, primul pas. Documentațiile tehnice abia acum vor intra în lucru. Până una-alta, PMT a făcut totuși un pas în ceea ce privește managementul populației canine. Din această toamnă, va fi subvenționată de la bugetul local sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă, în cazul proprietarilor care câștigă mai puțin decât venitul mediu. Consilierii locali au aprobat această propunere în urmă cu câteva săptămâni.

About Post Author