50.000 de euro pentru sport în condiții mai bune, în patru școli din Timișoara

sportul pentru toți

Elevii din patru școli din Timișoara vor face, de la toamnă, sport în condiții mai bune. Programul „Sportul pentru toți”, al Fundației Comunitare, va furniza banii pentru reabilitarea acestora. Lucrările costă 50.000 de euro.

O sală de sport reamenajată, o pistă de atletism, terenuri de baschet, o groapă de sărituri și o pistă de elan, dar și o tribună, sunt reabilitările propuse în cadrul programului „Sportul pentru toți” derulat în acest an și la Timișoara.

Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon România anunță cele patru proiecte finanțate în cadrul fondului „Sportul pentru toți”. Valoarea acestuia pentru anul 2022, în Timișoara, este de 248.833 lei. Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școli și licee. În acest an vor fi susținute două licee și două școli generale din Timișoara.

Iată câștigătorii care își vor implementa proiectele în perioada iunie – octombrie 2022

Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara
Reconstrucția și reamenajarea pistei de atletism prin înlocuirea suprafeței de tartan (470 mp)
În prezent, pistele de atletism ale liceului sunt într-o stare foarte proastă, neutilizabilă, din cauza degradărilor prezente la nivelul suprafeței de călcare

Colegiul Național Bănățean
Reamenajarea terenului de baschet al școlii cu gazon sintetic. Terenul actual se află în curtea interioară a scolii și este folosit în comun cu Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”

Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu”
Îmbunătățirea facilităților sportive prin amenajarea unei piste de elan și a unei gropi de nisip pentru sărituri, marcarea a două mini-terenuri de baschet și amplasarea a 4 coșuri de învățare, amplasarea unei tribune de 90 de locuri

Școala Gimnazială Nr. 2
Refacerea pardoselii sălii de sport: înlocuirea parchetului deteriorat (din lemn) cu pardoseală adecvată, din covor PVC sportiv. Această reamenajare va asigura practicarea activității în condiții de calitate, siguranță, igienă și confort.

La Timișoara au fost depuse 11 proiecte, în valoare totală de 616.710 lei. Juriul a desemnat cei patru câștigători care se încadrează în bugetul fondului alocat de 50.000 de euro.

www.fundatiacomunitaratimisoara.ro

About Post Author