365 de lumânări aprinse în Piața Victoriei, pentru 365 de zile de război în Ucraina

ucraina

Trecerea unui an de la atacarea Ucrainei de către Rusia va fi punctată, la Timișoara, cu un moment de reculegere în Piața Victoriei. Vineri, 24 februarie, de la ora 18, timișorenii pot participa la un moment de reculegere, în semn de solidaritate față de poporul ucrainean.

„Cred că avem o responsabilitate, ca cetățeni europeni și ca o comunitate care a apărat mereu valorile libertății și ale respectului, să semnalăm public că nu vom accepta acest război ca o nouă normalitate”, spune primarul Dominic Fritz. În Piața Victoriei vor fi aprinse 365 de lumânări, pentru tot atâtea zile de război.

Înainte de momentul din Piața Victoriei, de la ora 17, mai multe organizații non-guvernamentale vor organiza, în Parcul Central, un eveniment de comemorare, la care vor participa artista timișoreană Regina Damian și fotografii Mircea Barbu și Virgil Simionescu. Sub titlul „4 anotimpuri de rezistență”, organizatorii au pregătit o instalație artistică și o expoziție de fotografii. Organizator principal este LOGS Initiative Group, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială, Asociația Salvați Copiii Timișoara și Aletheia Timișoara.

Ucrainenii care au venit la Timișoara sunt acum o prezență activă în viața orașului. În ultimul an, Primăria Municipiului Timișoara, organizații non-guvernamentale, firme partenere, instituții publice, voluntari, gazde ale refugiaților au acordat suport comunității de ucraineni, prin platforma Timișoara pentru Ucraina. Peste 3.550 de ucraineni au trecut pragul centrului de suport al DAS și au beneficiat de sprijin. De asemenea, peste 100 de copii au fost integrați în școlile și grădinițele din oraș.

About Post Author