35.000 e-books, cumpărate de Biblioteca UPT. Pot fi citite și de acasă

Biblioteca UPT se adaptează vremurilor în care trăim. Studenții și profesorii au la dispoziție 35.000 de cărți electronice noi, din domeniul Știință și Tehnologie.

Biblioteca UPT

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a împlinit 100 de ani de la prima atestare documentară. În 15 martie 1921, bibliotecarul Eustațiu Pandele înregistra prima carte intrată în patrimoniul bibliotecii, o lucrare în limba franceză, apărută la Paris în 1920.

Acum, printr-o recentă achiziție de carte electronică din domeniul Știință și Tehnologie, cadrele didactice, cercetătorii și studenții Universității Politehnica au acces la peste 35.000 de titluri, care acoperă toate domeniile de interes din cele 10 facultăți ale UPT. Cărțile au apărut între 1913 și 2021. Accesul gratuit pe platforma Ebook Central Proquest se poate face de pe calculatoarele UPT, dar și de acasă, după logare cu adresa de mail instituțională (@upt.ro sau @student.upt.ro).

„Pentru a putea descărca titlurile de interes, utilizatorii sunt rugați să își creeze un cont pe platforma EbookCentral. Contul este aprobat imediat dacă este creat de pe calculatoarele din cadrul instituţiei. În cazul în care se creează contul din afara instituţiei, acesta va fi aprobat ulterior de administrator. Ulterior, el poate fi folosit pentru accesarea Academic Complete şi din afara instituţiei”, transmit cei de la UPT.

Din noiembrie 2014, Biblioteca UPT are un nou sediu, într-o clădire apreciată ca fiind cea mai modernă bibliotecă universitară din țară. Are un milion de volume, peste 10 km de documente la raft, 600 de locuri pentru lectură, 100 de locuri într-o sală de lectură cu program non-stop, peste 1.000 de utilizatori, în medie, pe zi și peste 400.000 de accesări online în 2020.