33 de angajați au dat în judecată Primăria Timișoara, pe motiv de organigramă

Instanța a admis acțiunea intentată de sindicatul din PMT și de încă 33 de oameni, care cer suspendarea noii organigrame. Aceasta a intrat în vigoare de luni, 2 august, și presupune schimbari importante în structura instituției de pe CD Loga 1.

plângeri

foto: Arhivă

La Primăria Timișoara a intrat în vigoare de luni, 2 august, noua organigramă a instituției. Apar funcții noi, precum grădinar-șef sau manager de cartier, și vor fi desființate 80 de posturi, din care 10 de conducere. O parte din acestea sunt doar scriptice, nefiind ocupate fizic. Se vor face și peste 100 de angajări, cele mai multe dintre ele pentru debutanți în administrație, proaspăt absolvenți de facultate.

În cifre, noua organigramă nu va însemna însă reducerea numărului de oameni. Primăria va avea 644 de posturi. Sunt trei demnitari, 10 consilieri personali pentru cabinetele demnitarilor, un administrator public și 630 de oameni în aparatul de specialitate al primarului. Este vorba despre 67 funcționari publici de conducere, 479 funcționari publici de execuție, un personal contractual de conducere și 83 personal contractual de execuție.

„Nu este o chestie de performanță”

Discuțiile au apărut imediat după ce proiectul a fost prezentat, iar sindicatul din PMT a cerut dezbatere publică. Solicitarea a fost respinsă. „Dezbaterile publice se organizează în cazul în care există propuneri de acte normative (cu caracter general). Mai exact, propuneri care au impact asupra întregului oraș. Hotărârea referitoare la organigramă nu este un act normativ, ci este o acceptare a propunerii de organizare a aparatului funcțional al primarului. Are aplicabilitate doar asupra personalului din primărie”, explica Bogdan Marta, consilier personal al primarului.

Între timp, în ultima săptămână din iulie, mai mulți angajați din PMT au primit decizii legate de viitorul lor în instituție. Unii nu-și vor găsi locul în noua structură, alții vor trebui să se mulțumească, dacă vor să rămână, cu alte posturi. „Această reorganizare nu este o chestie de performanță. Vorbim despre funcționalitate, nu despre performanță”, spunea Dominic Fritz.

Cine a dat deja în judecată PMT

Între timp, Sindicatul Liber al Salariaților din PMT și 33 de oameni din PMT au acționat în instanță consiliul local și pe primar. Ei solicita „suspendarea executării actului administrativ”, adică a organigramei adoptate în luna iunie de CL. Acțiunea a fost înregistrată în 28 iulie, la Tribunalul Timiș, iar primul termen în acest proces a fost stabilit pentru luni, 9 august

Reclamanții sunt, pe lângă sindicat, Adrian Aldea, Laura Prelucan, Mirela Cipu Păun, Ana Georgiu, Alina Belu, Mirela Goșa, Oana Cristina Munteanu, Mihai Vâlceanu, Iudit Bere Semeredi, Elena Tischer, Adrian Amedeo Bere Semeredi, Sergiu Daniel Chiș, Cristian Caragiov, Cristian Hoarcă, Mircea Mara, Lavinia Raluca Bucățea, Cosmin Claudiu Colongin, Rodica Aurelian, Florian Adrian Crișovan, Adela Florina Bălăjel, Mioara Vasilica Aștefănoaie, Adrian Petru Colojoară, Cristina Prodan, Andrei Bandrabur, Paul Naidinov, Vasile Florin Alexandru Cioca, Vlad Raul Cheța, Doina Violeta Purdea, Gabriela Violeta Borcsi, Culiță Chiș, Marius Ilie Suciu, Alexandru Rogobete și Mirela Adriana Toc.

Cum arată acum structura PMT

Primăria are de acum 11 direcți, din care două generale: Direcția Secretariat General, Direcția Management Intern, Direcția Economică, Direcția Relații Comunitare, Direcția de Evidență a Persoanelor, Direcția Patrimoniu, Direcția Calitatea Vieții, Direcția Generală Urbanism și Planificare Teritorială, Direcția Incubator de Proiecte, Direcția Generală de Investiții și Mentenanță și Direcția Tehnică.

Sunt cinci servicii – Serviciul Comunicare, Serviciul Managementul Deșeurilor și Salubritate, Serviciul Managementul Deșeurilor și Salubritate, Serviciul Juridic și Serviciul Sport și Baze Sportive. Există, de asememea, un Compartiment Planificare Strategică și Monitorizare Investiții și Biroul Situații de Urgență.

About Post Author