22 ianuarie 2021

32 de centre de vaccinare anti-Covid, în Timiș. Campania va începe probabil în ianuarie

vaccinare anti-covid

Campania de vaccinare anti-Covid va începe, cel mai probabil, în luna ianuarie, a anunțat Prefectura Timiș. Vaccinarea se va face în centre care vor fi avizate de DSP. Aproape jumătate din centrele fixe din Timiș vor fi în Timișoara.

Prefectul Liliana Oneț a participat la o videoconferință pe tema vaccinării populației împotriva Covid-19, susținută de coordonatorul național al campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță. La videoconferință au participat și reprezentanți ai DSP, respectiv ai ISU Banat.

Foarte probabil, campania națională de vaccinare anti-Covid va începe din luna ianuarie. În Timiș vor funcționa 32 de centre de vaccinare, astfel: Timișoara – 17 centre, Lugoj – 2 centre, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Giroc, Recaș, Buziaș, Dumbrăvița, Făget, Deta, Săcălaz, Ghiroda, Moșnița Nouă, Ciacova și Gătaia – câte un centru.

Centrele de vaccinare vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu zone de triaj, recepție și așteptare. Vor fi, de asemenea, punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona postvaccinală, unde persoanele vaccinate vor fi supravegheate. Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.

Vaccinarea se va face în trei etape, cu planificare prealabilă. În prima dintre ele, vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social. Urmează la rând adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, și personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie. În a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: