300 de brazi de Crăciun, în curtea Bastionului Theresia. Și-un concert cu Gașca Zurli

brazi de Crăciun

Aproape 300 de brazi de Crăciun cu totul speciali vor „răsări” în următoarele săptămâni în curtea Bastionului Theresia. Sunt reciclabili, colorați și făcuți cu migală și imaginație de copiii din mai multe școli din Timișoara.

Pădure Urbană în curtea Bastionului Maria Theresia? De ce nu? Se „construiește” chiar acum, din materiale reciclabile. Vor fi aproape 300 de brazi de Crăciun mai altfel. Lucrează la ei, în această perioadă, elevi de la Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul”, Colegiul Tehnic „Azur”, Liceul Tehnic „Emanoil Ungureanu” și Liceul Teoretic „Socrates”. Alături de ei sunt membrii cercurilor de la Palatul Copiilor și studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest.

Niciun brad nu va semăna cu altul, pentru că fiecare creator va avea ocazia să-l împodobească după bunul său și nu există limite de exprimare. „Vrem să activăm creativitatea celor tineri, să le amintim că au libertate deplină să-și pună în operă imaginația. La fel de important, ne-am dorit să îi facem atenți la unul din marile subiecte globale: ecologia. Întreaga lume trebuie să înțeleagă că viitorul ne aparține doar în măsura în care ne implicăm activ pentru protejarea naturii. Aici vorbim și de reciclare, o chestiune cu care trebuie să ne deprindem de le cele mai fragede vârste”, spun organizatorii.

Pădurea Urbană va fi „plantată” integral în două săptămâni. Miercuri, 18 decembrie, de la ora 17, toată lumea este invitată a o plimbare printre brazi, dar la un spectacol cu Gașca Zurli, oferit de organizatori. Evenimentul este o colaborare între Muzeul Național al Banatului, CJ Timiș, stiripentrucopii.com și Fundația 360°.

About Post Author