25 de centre de permanență din Timiș dispar. Economia anuală: 12 milioane de lei

centre de permanență

Mai bine de jumătate din centrele de permanență din Timiș vor fi desființate de la 1 decembrie. Altele vor fi reorganizate, iar în Timișoara vor rămâne o treime din cele existente în acest moment.

În luna aprilie, prefectul Mihai Ritivoiu a anunțat că va cere verificări în ceea ce privește activitatea celor 47 de centre de permanență din Timiș. La mai bine de jumătate de an de atunci au apărut și rezultatele.

„În Timiș avem 47 de asemenea centre, față de 355 cât are tot restul țării. Adică un centru la 14.000 locuitori, față de un centru la 55.000 locuitori cum avea restul țării (…) „Un centru ne costa 480.000 lei în fiecare an, iar Timișul costa bugetul de stat 22 milioane de lei anual. Am dispus o analiză strictă,”, afirmă Ritivoiu. Comisia de anchetă a constatat și situații precum cea de la Moșnița, al cărei centru de permanență era în Calea Buziașului, la Timișoara.

În consescință, din cele 47 de centre de permanență, 25 dispar de la 1 decembrie. 11 dintre ele sunt în Timișoara. Alte 12 au fost reorganizate, iar 10 sunt în curs de reorganizare. Vor fi și deschise noi centre. „Deschidem noi centre în estul județului. Primul va fi la Nădrag. 12 milioane de lei vom economisi în fiecare an. Cabinetele se vor închide la o anumită oră și nu vor fi deschise și noaptea”, a mai spus Mihai Ritivoiu.

Centre desființate: Bărăteaz, Birda, Buziaș, Ciacova, Dudeștii Noi, Giarmata, Lugoj I, II și IV, Mașloc, Moșnița Nouă, Nițchidorf, Teremia Mare, Timișoara I, III, VI, VII, VIII, IX, XI, XIII, XIV, XVI și XVII

Centre în curs de reorganizare: Timișoara XV – redenumit, Becicherecu Mic, Chevereșu Mare, Gătaia, Gelu-Variaș, Lugoj III, Parța, Satchinez

About Post Author