8 iulie 2020

217 cazuri de coronavirus în țară. Un român infectat a venit cu avionul de la Madrid!

coronavirus

33 de cazuri noi de infecție cu coronavirus în România, de la ultima raportare. Sunt, în total, 217 pacienți. Un cetățean român a venit de la Madrid cu avionul, deși știa că este pozitiv!

Grupul de Comunicare Strategică anunță că până marți, 17 martie, la ora 18, în România au fost confirmate 222 de persoane infectate cu virusul Covid – 19. Dintre aceștia, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați. De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi, după cum urmează: 26 în București, 5 în Brașov și câte unul în Constanța și Prahova. „Toate persoanele nou confirmate pozitiv la Covid – 19 sunt fie «contacți» ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, patru sunt la Terapie Intensivă, dar au o stare generală stabilă”, transmite GCS.

UPDATE: GCS a renumărat și a ajuns la concluzia că… a greșit puțin. „Numărul total al cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), comunicate în buletinul de presă de la ora 18, este de 217, și nu de 222 așa cum a fost anunțat inițial. În comunicarea inițială a apărut o eroare de calcul”, spun reprezentanții GCS.

A venit cu avionul, deși știa că e bolnav

Poliția de Frontieră a deschis, marți, un dosar penal pe numele unui cetățean român care a venit cu avionul pe relația Madrid – București, deși fusese depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania. În aeronava cu care a sosit acesta erau 60 de persoane. La nivel național au fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Trei dintre ele sunt făcute în Timiș.

Potrivit GCS, sunt în carantină instituționalizată 3.373 persoane, iar alte 18.965 sunt în izolare la domiciliu. În România au fost prelucrate, până acum, 4.150 de teste. Dintre acestea, 3.928 au fost cu rezultat negativ. Testele au fost prelucrate în opt unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

1 thought on “217 cazuri de coronavirus în țară. Un român infectat a venit cu avionul de la Madrid!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: