20 de milioane de lei pentru SF-ul drumului expres Lugoj – Craiova. Cândva era A6

a6

Studiul de fezabilitate pentru culoarul Lugoj – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Calafat va avea finanțare în bugetul pe anului 2021. E vorba însă de un drum expres, nu de Autostrada A6.

Finanțarea a fost alocată de guvern în urma solicitării depuse de parlamentarii PNL din Oltenia, după cum anunță reprezentanții partidului. 

„Toți marii contributori la bugetul național, toți marii angajatori din Oltenia au solicitat de mulți ani guvernanților demararea acestui proiect de infrastructură rutieră (…) Viitorul drum expres între Craiova şi Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării”, au mai adăugat liberalii.

În toamna trecută, Senatul a adoptat tacit mai multe proiecte legislative, printre care și Autostrada Sudului, A6. Era vorba despre execuţia Autostrăzii Sudului A6 Lugoj – Caransebeş – Drobeta-Turnu Severin – Craiova – Roşiori de Vede – Alexandria – Bucureşti. A6 e propusă de la jumătatea anilor 2000, iar de la Lugoj urma să facă joncțiunea cu Autostrada A1.